Ovesny kase jsme varili v kotliku - kdyby to nekomu vrtalo hlavou. Priprava takove ovesne kase je docela jednoducha: uvari se jakakoliv polivka (vodu jsme u sebe meli; kazdej nesl 3 litry do doby, nez Naca jednu 1,5 l flasku znicil, aby si tak ulehcil, coz do dnesniho dne zapira (!) a tvrdi,ze to bylo nechtene :-) ), do ni se vsype primerene vlocek a chvili se ceka, az vlocky naboptnaji. Cim je kase hustsi a lepivejsi, tim je lepsi, jelikoz dyl lezi v zaludku a dalsi pocit hladu (nebo vubec chuti k jidlu) se dostavi za dost dlouhou dobu. Co se tyce te chuti - to je individualni. Jeden z nas treba tvrdil, ze je prejezen uz asi po treti (?) lzicce a k vlozeni dalsiho kusu hmoty do ust svolil, az kdyz na neho ostatni porvavali, ze je to za Taylora, Riedmana a podobne pany. (Zde je zrejme nutno poznamenat, ze vsichni, kdoz jsme tam byli, mame neco spolecneho s matematikou a vime tedy aspon zhruba, kdo to T., R., ... byli).
Ovesna kase je docela dobry jidlo, jen kdyz se ji sestej den tahem, zacne se leckomu zajidat. Coz Brd'a se Strejdou nikdy nepriznaji, mozna proto, ze je to jejich recept. Ovesna kase je taky osvedceny plnidlo.
Bez ovesne kase ani ranu!